fbpx

IZI Fitness

Bekijk het lesrooster

Lees hier het laatste nieuws over IZI Fitness Duiven

 

Geplaatst op donderdag 26 november 2020

We zijn alweer een aantal maanden open! Daar zijn we heel blij mee, want het leek even alsof ook de sportscholen weer zouden moeten sluiten na de eerste lockdown in maart. De sporters zijn inmiddels helemaal gewend aan de app, het reserveringssysteem en de maatregelen omtrent corona in de sportschool. Er kan dus veilig getraind worden op minimaal 1,5 meter van elkaar. Bent u geen lid van de sportschool, maar wilt u wel graag eens kijken hoe het bij ons is? Plan dan een gratis proeftraining in via de knop op onze site.

--------------------------------------------------------

 

Geplaatst op dinsdag 26 juni 2020

Beste sporter,

1 juli mogen we weer naar binnen! 

We kijken er enorm naar uit om jullie weer te mogen verwelkomen.

Om 1 juli te kunnen starten zijn we de laatste weken bezig geweest om alles binnen netjes en corona-proof te maken. De indeling van de zalen is soms iets gewijzigd, apparaten zijn verschoven en sommige (cardio) apparaten zijn afgezet met lint om de 1,5 meter afstand te garanderen. Al onze zalen, ook boven gaan weer open en ook de groepslessen gaan weer van start. 

We zijn verplicht om met een reserveringssysteem te werken. Via onze app dien je eerst een paar vragen te beantwoorden, dit is de verplichte health check. Vervolgens reserveer je een training en heb je dat uur toegang tot de sportschool. Vergeet je pasje niet, want deze dien je binnen door de scanner te halen (geen pasje = geen toegang) 

Belangrijk om te onthouden:

  • Reserveren via de app, geen reservering = geen toegang. Problemen met de app of heb je nog geen account? Stuur ons een mailtje.
  • Je kunt onbeperkt reserveren per week.
  • Een handdoek is verplicht
  • Je dient zelf de apparatuur die je gebruikt voor- en na gebruik te reinigen
  • De wc’s, kleedkamers en douches zijn toegankelijk, ook hier geldt dat je als sporter zelf zorg draagt voor een goede hygiëne
  • Kun je niet? Graag je reservering annuleren.
  • Vermijd fysiek contact met anderen en blijf thuis bij klachten.

Dinsdag 30 juni zijn wij vanaf 18:00 gesloten, dit om de laatste punten voor te bereiden voor de heropening van 1 juli. 

Wij hopen jullie met deze brief voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je nog met vragen zitten, dan kun je telefonisch contact opnemen met ons of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met sportieve groet,

Team IZI Fitness

--------------------------------------------------------

 

Geplaatst op dinsdag 18 februari 2020

Fatburners, werken ze echt en heeft het zin?

Door diëtistenpraktijk Eetresultaat. 
We gaan het vandaag hebben over een miljoenenhandel in gebakken lucht die al jaren aan de gang is: de verkoop van fatburners. Pillen, poeders en drankjes waar jouw droomlichaam in verstopt zit. Wat een uitvinding! Want wie heeft er nou zin om te sporten en op z’n eten te letten? Dankzij geweldige marketing kan ik me voorstellen dat je geneigd bent het een keer te proberen, wanneer het afvallen maar niet lukt of wanneer je motivatie om te sporten even weg is.

De beloftes die fabrikanten maken, klinken echter te mooi om waar te zijn en dat zijn ze helaas ook. De wonderen die fatburners zouden moeten verrichten, vinden vooral plaats in de portemonnee van de fabrikant en niet in jouw lichaam. Er zijn wel stoffen die invloed hebben op de vetverbranding, maar het effect is klein en de werking is anders dan geadverteerd. Ik krijg in de praktijk geregeld vragen over dit soort producten, dus in dit artikel gaan we de zin van de onzin scheiden zodat jij weet hoe het echte verhaal in elkaar steekt. Lees de rest van het artikel op de website van Eetresultaat.

--------------------------------------------------------

Geplaatst op maandag 17 juni 2019

Voedingstips!

Wanneer je serieus aan de slag wil gaan in de sportschool is het verstandig om ook op de voeding te letten. Dit is belangrijk omdat je op deze manier de sportieve inspanning zo goed mogelijk kunt ondersteunen en recht op je doel af kunt gaan. Veel mensen vergeten dat sporten doorgaans maar 60-90 minuten van de dag in beslag neemt, de overige 23 uur spendeer je in bed of ben je bezig met de dagelijkse bezigheden zoals werk, boodschappen doen, ontspanning. Het zijn nou juist deze uren in de dag die bepalen welk effect je training heeft. In deze uren herstel je namelijk en bereid je je lichaam voor op de volgende inspanning. Onze diëtist Emiel van IZI Fitness vestiging Duiven heeft voor ons een artikel geschreven waarmee je in 3 simpele stappen bewuster kunt gaan eten. Diëtistenpraktijk Eetresultaat uit Duiven zit handig gevestigd in sportschool IZI Fitness Duiven. Begeleiding op het gebied van voeding en sport, alles is mogelijk, ook op afstand. Bekijk ook eens zijn facebook of instagram. Hier vind je veel recepten, artikelen en before en after foto's van succesvolle cliënten.

 

Stap 1: Bereken uw caloriebehoefte
De makkelijkste manier om uw caloriebehoefte te berekenen is door middel van een app. In dit geval gebruiken we MyFitnessPal. Dit is een gratis app die gebruikt kan worden om inzicht te krijgen in wat u eet. Na het installeren van de app voert u de gegevens zoals lengte, leeftijd en het gewenste gewichtsverlies in. Myfitnesspal berekent vervolgens uw dagelijkse caloriebehoefte. Zonder app kan het ook, google hiervoor ‘harris & benedict formule’ en volg vervolgens de stappen om tot de caloriebehoefte te komen.

 

Stap 2: Maak onderscheid tussen wat wel en niet gezond is
Hiervoor gebruikt u de meegeleverde voedingskeuzetabel. Deze tabel geeft per productgroep weer wat een gezonde keuze, een middenweg, of een ongezonde keuze is. Als iets wat u graag eet niet in de lijst staat kunt u de volgende vuistregel hanteren: hoe onbewerkter het product, hoe beter. Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar doorgaans is dit een makkelijke manier om te bepalen of het verstandig is om iets te eten. Om een voorbeeld te geven: kaas, brood, melk en fruit hebben weinig tot geen bewerking ondergaan, dit zijn goede keuzes. Chips, koekjes, kant en klare maaltijden en snoep zijn doorgaans hevig bewerkt in de fabriek, dit zijn ongeschikte keuzes.

 

Stap 3: Zorg dat u de voedingsstoffen in de juiste balans binnenkrijgt
Hiervoor kunnen we Myfitnesspal weer gebruiken. U mag uiteraard ook een andere app gebruiken waarbij u voedingsmiddelen kunt invoeren, of bijvoorbeeld op de site van het voedingscentrum de “eetmeter” gebruiken. De bedoeling is om een dagindeling te maken van wat u eet, of gaat eten waarbij de verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten optimaal is. Myfitnesspal stelt standaard voor om ongeveer 50% van de calorieën uit koolhydraten te halen, 30% uit vetten en 20% uit eiwitten. Doorgaans is dit een goede verdeling die u kunt aanhouden. In de app kunt u de verhoudingen indien gewenst ook handmatig aanpassen. Mensen die bijvoorbeeld liever koolhydraatarm eten kunnen de koolhydraten verlagen en de vetten en eiwitten verhogen.

De voedingskeuzetabel staat hieronder weergegeven. Veel succes met het werken aan uw sportieve doelen!

Emiel Oude Nijhuis
Diëtist
www.eetresultaat.nl

 

Schermafbeelding 2018 02 22 om 13.33.19

 

--------------------------------------------------------